Back

ⓘ Matti Berenett




                                     

ⓘ Matti Berenett

Berenett utbildades vid Calle Flygare Teaterskola. Före skådespelarkarriären arbetade han som sotare och gymnastiklärare. Som 16-åring spelade han fotboll för Spårvägen i division 1. 1996 gjorde han sig känd när han spelade Tom i TV4:s såpa Skilda världar, och samtidigt spelade han fotboll i Division 3 i IFK Stockholm.

Berenett är chefsinstruktör vid Handbollsakademin på Fredrika Bremergymnasierna.

Han är son till skådespelarna Lars-Erik Berenett och Evabritt Strandberg och har två döttrar.

                                     

1. Filmografi

  • 1980 – Innan vintern kommer TV-serie
  • 2001 – Mellan himmel och hästben kortfilm
  • 2003 – Paragraf 9 TV-serie
  • 1996 – Augustitango kortfilm
  • 2006 – Sökarna – Återkomsten
  • 2002 – Vexator kortfilm
  • 1996 – Nudlar och 08:or TV-serie
  • 1999 – Nya lögner
  • 1996–2002 – Skilda världar TV-serie
  • 2001 – Beck – Hämndens pris