Back

ⓘ Neko Case




Neko Case
                                     

ⓘ Neko Case

Neko Richelle Case, född 8 september 1970 i Alexandria, Virginia, är en amerikansk sångerska och låtskrivare. Hennes musik kallas ofta alternativ country. I början av sin musikkarriär gick hon under namnet Neko Case & Her Boyfriends men bytte senare till sitt vanliga namn, Neko Case.

Hon flyttade hemifrån redan vid 15 års ålder och kom till Vancouver, British Columbia, Kanada år 1994 och spelade där i flera olika lokala punkband. Maow var ett av de största hon var med i. Hennes första countryskiva spelades in under tiden hon bodde i Kanada. Idag är hon med i bandet The New Pornographers där hon är sångerska. Till bandet skriver hon även en del låtar men gör även ibland covers på kända amerikanska band och artister som Bob Dylan, Loretta Lynn och Hank Williams.

2010 uppträdde hon i TV-programmet Elvis Costello med gäster med bland andra Sheryl Crow. Dessutom förekommer hon på Fran Healys album Wreckorder från hösten 2010.

                                     

1. Diskografi urval

Soloalbum

  • 2007 – Live from Austin, TX livealbum
  • 2002 – Blacklisted
  • 1997 – The Virginian med Her Boyfriends
  • 2013 – The Worse Things Get, The Harder I Fight, The Harder I Fight, The More I Love You
  • 2018 – Hell-On
  • 2004 – The Tigers Have Spoken
  • 2000 – Furnace Room Lullaby med Her Boyfriends
  • 2001 – Canadian Amp EP
  • 2006 – Fox Confessor Brings the Flood
  • 2009 – Middle Cyclone
Solosinglar
  • 2006 – "Maybe Sparrow" / "Star Witness"

Med Cub

  • 1993 – Betti-Cola

Med Maow

  • 1996 – Unforgiving Sounds of Maow
  • 1995 – I Ruv Me Too 7" EP

Med case/lang/veirs

  • 2016 – case/lang/veirs med k.d. lang och Laura Veirs

Med Corn Sisters

  • 2000 – The Other Women

Med The New Pornographers

  • 2017 – Whiteout Conditions
  • 2007 – Challengers
  • 2014 – Brill Bruisers
  • 2019 – In the Morse Code of Brake Lights
  • 2003 – Electric Version
  • 2000 – Mass Romantic
  • 2005 – Twin Cinema
  • 2010 – Together

Med The Sadies

  • 1998 – "Car Songs My 63" / "Highway 145" av Whiskeytown delad 7"
  • 1998 – "Make Your Bed" / "Gunspeak" / "Little Sadie 7"