Back

ⓘ Filip Berg




Filip Berg
                                     

ⓘ Filip Berg

Filip Niclas Berg, född 2 oktober 1986 i Danderyd, är en svensk skådespelare.

Berg, som har gått i Adolf Fredriks musikklasser, har spelat med i flera filmer och medverkat i enstaka avsnitt av TV-serier såsom Kommissionen, Lasermannen, Livet enligt Rosa och Höök. Fick sitt genombrott i ungdomsfilmen hip hora!. 2007 spelade han i SVT:s dramasatsning Andra avenyn. Han hade huvudrollen i långfilmen Orion 2013. Berg har också skrivit manus till kortfilmen Göra slut, om ett pars ambivalens inför ett separationsbeslut, och han medverkar också själv i den.

Inför Guldbaggegalan 2016 nominerades han i kategorin Bästa manliga huvudroll för rollen i Odödliga.

                                     

1. Filmografi

  • 2021 – Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton
  • 2014 – Stockholm Stories
  • 2020 – Bäckström TV-serie
  • 2015 – Beck – Rum 302
  • 2014 – Welcome to Sweden
  • 2013 – Orion
  • 2010 – Puss
  • 2011 – Mig älskar ingen
  • 2019 – Finaste familjen TV-serie
  • 2016 – Svartsjön TV-serie
  • 2011 – Anno 1790 TV-serie
  • 2007 – Höök TV-serie
  • 2015 – Odödliga
  • 2005 – Livet enligt Rosa TV-serie
  • 2005 – Lasermannen TV-serie
  • 2012 – Two Little Boys
  • 2020 – Rig 45 TV-serie
  • 2018 – Lyckligare kan ingen vara
  • 2017 – Syrror TV-serie
  • 2018 – Svartsjön TV-serie
  • 2007 – Andra avenyn TV-serie
  • 2014–2015 – Blå ögon TV-serie
  • 2007 – Leende guldbruna ögon TV-serie
  • 2020 – Gledelig jul
  • 2013 – Rosor, kyssar och döden
  • 2003 – Vera med flera TV-serie
  • 2012 – Den sista dokusåpan TV-serie
  • 2011 – Solsidan TV-serie
  • 2020 – Tjockare än vatten TV-serie
  • 2014 – Viva Hate TV-serie
  • 2020 – Berts dagbok
  • 2003 – Ondskan
  • 2004 – hip hora!
  • 2013 – Barna Hedenhös uppfinner julen TV-serie
  • 2016 – Springfloden TV-serie
  • 2021 – Huss TV-serie
  • 2013 – Studentfesten
  • 2015 – En man som heter Ove
  • 2005 – Kommissionen TV-serie
  • 2021 – Tills solen går upp
  • 2012 – Arne Dahl: Ont blod