Back

ⓘ A Guy Called Gerald




A Guy Called Gerald
                                     

ⓘ A Guy Called Gerald

Gerald Simpson, född den 6 februari 1967 i Macclesfield, mer känd under artistnamnet A Guy Called Gerald, är en brittisk skivproducent och DJ från Moss Side, Manchester. Han räknas som en av pionjärerna i acid house-vågen som uppstod i Manchester i slutet av 1980-talet och är mest känd för sin danssingel Voodoo Ray från 1988. Han var med och grundade bandet 808 State, men lämnade det tidigt för att koncentrera sig på sin solokarriär.

                                     

1. Diskografi

  • 2006 – Proto Acid: The Berlin Sessions
  • 1995 – Black Secret Technology
  • 2001 – Blueprint
  • 2000 – Essence
  • 1992 – 28 Gun Bad Boy
  • 2005 – To All Things What They Need
  • 1989 – Automanikk
                                     
  • Inspiral Carpets, James, samt elektroniska dansakter som 808 State, A Guy Called Gerald Madchester - epoken dog ut i mitten av 1990 - talet, dels på grund av
  • 6 Imani Uzuri sång spår 7 Rob Swift programmering spår 4 A Guy Called Gerald programmering spår 5 Carl Craig programmering spår 9 Discogs
  • Tommy Boy Entertainment, Warner Bros. Records Artistsamarbeten A Guy Called Gerald MC Tunes, Biting Tongues, Bernard Sumner, Björk Medlemmar Graham

Users also searched:

a guy called gerald anything, a guy called gerald - trip city,

...
...
...