Back

ⓘ Martin Carthy




Martin Carthy
                                     

ⓘ Martin Carthy

Martin Carthy MBE, född 21 maj 1940 i Hatfield, Hertfordshire, är en brittisk folksångare och gitarrist. Carthy gjorde sina första soloskivor på 1960-talet och blev snabbt en förebild för många folksångare och gitarrister. Bland annat använde Paul Simon Carthys arrangemang av Scarborough Fair som grund för Simon & Garfunkels tolkning av sången. Under de första skivorna samarbetade Carthy med violinisten Dave Swarbrick, ett samarbete som återupptagits från 1990-talet och framåt. Carthy var under två skilda perioder medlem i Steeleye Span och har även sjungit och spelat med grupperna Brass Monkey, The Watersons och Waterson:Carthy. Carthy har belönats av drottning Elizabeth II för sina insatser för engelsk traditionell musik.

                                     

1. Diskografi

Studioalbum solo eller med Dave Swarbrick
  • 1974 – Sweet Wivelsfield
  • 1969 – Prince Heathen
  • 2006 – Straws in the Wind
  • 1979 – Because Its There
  • 1982 – Out of the Cut
  • 1972 – Shearwater
  • 1968 – But Two Came By
  • 2004 – Waiting for Angels
  • 1966 – Second Album
  • 1976 – Crown of Horn
  • 1990 – Life and Limb
  • 1992 – Skin and Bone
  • 1965 – Martin Carthy
  • 1988 – Right of Passage
  • 1998 – Signs of Life
  • 1971 – Landfall
  • 1967 – Byker Hill