Back

ⓘ Kim Fupz Aakeson




Kim Fupz Aakeson
                                     

ⓘ Kim Fupz Aakeson

Kim Fupz Aakeson, född 12 september 1958 i Köpenhamn, är en dansk författare och illustratör.

1982 debuterade Aakeson som serietecknare med albumet Gå løs på livet. Tidigare hade han varit frilansillustratör för diverse tidningar. Debuten som barnboksförfattare kom 1984 med Hvem Vover at Vække Guderne, och han har efter det utöver barnböcker även skrivit både noveller och romaner, ofta i samarbete med illustratören Cato Thau-Jensen.

Han har också skrivit dramatik och levererat stycken till bland annat Ålborg Teater och Radioteatern.

                                     

1. Bibliografi utgivet på svenska

  • Läsaren 1999
  • Duktig farbror, sa hunden 2004
  • Allting och Ulla Vilstrup 2000
  • Min fräcka mun 1999
  • Vitello får en vän 2010 illustrationer Niels Bo Bojesen
  • De galna 1993
  • Vitello vill ha en hund 2010 illustrationer Niels Bo Bojesen
  • Vitello hittar en pappa 2009 illustrationer Niels Bo Bojesen
  • Mannen, damen och något i magen 2002 illustrationer Eva Eriksson
  • När farfar blev ett spöke 2004 illustrationer Eva Eriksson
  • När farbror Kulle fick fnatt 1993
  • Flickan som fick så många syskon 2006 illustrationer Lilian Brøgger
                                     
  • och Rolf Lassgård i huvudrollerna. Regi av Åke Sandgren och manus av Kim Fupz Aakeson Lena lever ett till synes helt vanligt liv med sin man Alf som hon
  • svensk dramafilm från 2011 i regi av Björn Runge och med manus av Kim Fupz Aakeson Vid Guldbaggegalan 2012 vann Ann Petrén en Guldbagge för Bästa kvinnliga
  • september 2018. Manus är skrivet av Pernille Fischer Christensen och Kim Fupz Aakeson Huvudrollen spelas av Alba August och i andra roller ses även Maria
  • Tardini och Vinca Wiedemann för Zentropa Productions. Manus skrev av Kim Fupz Aakeson och filmen fotades av Lars Reinholdt Jensen. Musiken komponerades av
  • datum - Anna Höglund, svensk författare och illustratör. okänt datum - Kim Fupz Aakeson dansk författare och illustratör. okänt datum - Katrin Jakobsen, tysksvensk
  • Tusindfuglen, Hjerterejsen, Det grønne spor och Drageflyverne 1990 Kim Fupz Aakeson Dengang min onkel Kulle blev skør och Stor og stærk 1991 Thomas
  • Lindgren 2002 Mannen, damen och något i magen tillsammans med Kim Fupz Aakeson 2002 Julia vill ha ett djur tillsammans med Barbro Lindgren 2002
  • 2006. Hösten 2011 hade Runges film Happy End premiär, med manus av Kim Fupz Aakeson Den bildade en avslutande del i en filmtrilogi kallad Befrielsetrilogin
  • Sjöberg, svensk författare, översättare och biolog. 12 september Kim Fupz Aakeson dansk författare och illustratör. 16 november Anne Holt, norsk jurist
  • Klich för Picture Imperfect förlag: Journal texter av Fred Ritchin, Kim Fupz Aakeson översättning till engelska: Einar Heckscher, Sören Holm översättning
  • är på 350 000 danska kronor. Följande verk har belönats med priset: Kim Fupz Aakeson och Eva Eriksson för Søndag, Danmark Oscar K. och Dorte Karrebæk för

Users also searched:

...
...
...