Back

ⓘ Chris Barrie




Chris Barrie
                                     

ⓘ Chris Barrie

Chris Barrie, född 28 mars 1960 i Hannover, är en brittisk skådespelare, komiker och imitatör. Barrie har medverkat i tv-serier som Spitting Image och The Brittas Empire men är främst känd för rollen som Arnold Rimmer i science fiction-komediserien Red Dwarf. Han har även gjort rösten till Simon i Simon the Sorcerer.

Chris Barrie var berättare i National Geographic Channels program Storbritanniens häftigaste maskiner med Chris Barrie 2009-2010.

                                     

1. Filmografi i urval

  • 1993 – The Legends of Treasure Island TV-serie röst
  • 1984–1991 – Spitting Image TV-serie
  • 1985 – The Lenny Henry Show TV-serie
  • 2007 – Morden i Midsomer TV-serie
  • 1982–1984 – Hemma värst TV-serie
  • 1988–2020 – Red Dwarf TV-serie
  • 2003 – Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life
  • 1985 – Alas Smith & Jones TV-serie
  • 1984 – Pushing Up Daisies TV-program
  • 1994 – Red Dwarf: Smeg Ups
  • 1993 – Simon the Sorcerer röst i datorspel
  • 1991–1997 – The Brittas Empire TV-serie
  • 1987 – Blackadder the Third TV-serie
  • 2009–2010 – Storbritanniens häftigaste maskiner med Chris Barrie TV-serie
  • 2001 – Lara Croft: Tomb Raider