Back

ⓘ Brynjar Aa




                                     

ⓘ Brynjar Aa

Brynjar Aa, ofta Brynjar Å, född den 21 juli 1960 i Trondheim, är en norsk romanförfattare och dramatiker.

Aa debuterade som författare 1981 med romanen Tjukken, och följde upp denna med Gords barn 1982 och Babyboy 1983. Han skrev på 1980-talet dramatik som bland annat uppfördes på Radioteatret och på Trøndelag teater. De tre pjäserna Flipper, Clæsh och Syx kom ut i en samlingsutgåva 1987 och den sistnämnda blev även tv-film 1988. Han stod i slutet av 1980-talet inför ett genombrott som dramatiker, men försvann då från rampljuset. 1999 gjorde han comeback med NRK:s radioteater Trondheim och romanen Schlappz.

Aas verk är starkt emot etablissemanget, och behandlar i stor utsträckning alkoholism, narkomani och brottslighet. Mycket av det som skildras i verken är enligt författaren självupplevt.

                                     

1. Bibliografi

Enligt Bibsys:

  • 1987 – Flipper ; Clæsh ; Syx
  • 1981 – Tjukken
  • 1999 – Schlappz
  • 1982 – Gords barn
  • 1986 – Clæsh
  • 1999 – Trondheim eller Det evangeliske, eventyrlige og smått dileriske stevet om en reise til NidaRus inkl. Epilog
  • 1983 – Babyboy

Users also searched:

...
...
...